Egyhetes gyász a spanyol vonatbaleset miatt

baleset
2013 július 25., 07:57

A hatóságok a spanyolországi Galiciában hétnapos gyászt rendeltek el, mert az előző nap az eddigi adatok szerint 78 halálos áldozattal és 140 sérülttel járó vonatbaleset történt (mindkét mozdonyvezető túlélte). A mozdonyvezető beismerte, hogy sokkal gyorsabban ment, mint szabadott volna: 80 km/óra helyett időnként 190 km/órával is ment.

Ez volt az utóbbi 25 év legsúlyosabb vonatszerencsétlensége Európában. (Itt egy lista az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó vonatszerencsétlenségekről.) Spanyolország nagysebességű vasúti hálózatán ez az első baleset.

photo_camera Fotó: Reuters / Miguel Vidal

I. János Károly királyés Fülöp herceg, a trónörökös felfüggesztette minden hivatalos programját. Santiago de Compostelába csütörtök délelőtt megérkezett Mariano Rajoy spanyol kormányfő, aki a városban született, hogy elmenjen a baleset helyszínére és abba a kórházba, ahol a sérülteket ápolják.

A baleset az El Camino záróünnepsége előtti napon történt. A zarándokút végállomása Santiago de Compostela, ilyenkor rengetegen utaznak vonattal. Most a hagyományos ünnepség elmarad, jelentette be Julián Barrio, Santiago érseke.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.