Tessék, még egy jó hír: jön az arany iPhone!

tech
2013 augusztus 19., 05:06

A világot egyre inkább meghatározó kínai ízlés kielégítése lehet elsősorban a célja az Apple-nek, ami a régóta pletykált olcsó iPhone, az iPhone 5C mellett a hírek szerint az iPhone 5S-t is bemutatja szeptember 10-én. A leglátványosabb újítás, hogy a szokásos fekete és fehér mellett arany változatban is kapható lesz. Át is adnám a szót a téma magyarországi gurujának, Schaffer Józsefnek:

Hacsak nem tévesztette meg tudatosan a teljes gyártási folyamatát az Apple, bejelentik az arany színű iPhone-t szeptember 10-én. Ami először egy Photoshopban fabrikált hülye viccnek tűnt, most hétvégén a Techcrunchon megjelent hosszabb vezércikkében maga MG Siegler is megerősítette.

A feltűnően jó belső forrásokkal rendelkező, Szilícium-völgyi befektetésekkel foglalkozó Siegler is szkeptikus volt a dolgokat illetően, de több helyről is azt hallja, hogy a színes, kb. 120-140 ezer forintos "olcsó" iPhone 5C mellett a 200-220 ezer forintos "hagyományos" iPhone 5S is megjelenik egy harmadik színben. Az arany színű iPhone jól illeszkedik a drágább, alumíniumra épített palaszürke (fekete) - ezüst (fehér) változatokkal elindult fémes sorba.

Egy másik elemző, Rene Ritchie szerint nem véletlen az arany: ezzel a legkönnyebb bevonni az alumíniumot, ráadásul a kiegészítők piacán az arany színű tokoknak és átfestéseknek nagy a kereslete, nem beszélve az Apple stratégiailag fontos kínai piacáról, ahol ez egy nagyon népszerű szín. Nem fuxos aranynak kell egyébként elképzelni az új telefont, sokkal inkább pezsgőszínnek. Nem új egyébként ez a bevonat az Apple életében, annak idején az iPod miniből is lehetett ilyesmi színt kapni:

goldpod

Siegler egyébként nem hallott mostanában új híreket az állítólagos ujjlenyomat olvasóról, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem lesz benne; sokkal inkább azt, hogy az Apple jobban figyel a szivárgásokra, hiszen ez lesz az új telefon egyik főbb újítása. Az első logikus lépés egyébként az lenne, hogy az iCloud Keychainben tárolt jelszavainkat összekötik az ujjlenyomat olvasóval, innentől pedig akár egy érintéssel be tudunk majd jelentkezni a netbankunkba is.

Mint mindig, most is egyre közelebb van a hivatalos bejelentés, három hét alatt egyre kevesebb dolgon tudnak már változtatni az Apple-nél, egyre több a minőségi szivárgás. Erre viszont senki nem gondolt: fuxos iPhone?

Schaffer József, Plastik.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.