Csatáryval provokálták a zsidókat a fradisták az MTK-meccsen

futball
2013 augusztus 18., 05:53

"In Memoriam Csatáry László" feliratú drapériával szurkoltak kedvenceiknek a fradisták a szombati FTC–MTK-meccsen. A találkozót a Népstadionban tartották (a Fradi-pályát éppen lebontották, és újat húznak a helyére). A meccset a Fradi 2-0-ra megnyerte, Józsi és Holman góljaival.

csatáry1

Csatáry védői

Csatáry László múlt szombaton halt meg, 99 évesen. A második világháborúban a kassai gettó parancsnoka volt. Emberiesség elleni és háborús bűncselekmények miatt Szlovákiában és Magyarországon is eljárást folyt ellene. Szlovákiában életfogytiglani börtönre ítélték, ha Magyarország kiadta volna, akkor egy szlovákiai börtönben érte volna a halál.

Csatáry László ellen a Simon Wiesenthal Központ 2011-ben tett feljelentést, és a brit Sun  munkatársai találtak rá tavaly nyáron Budapesten. Akkor derült ki, hogy a korábban Kanadát is megjárt szadista csendőr a Déli pályaudvar közelében lakott. Csatáry korbáccsal ütötte a kassai zsidókat, szervezte haláltáborokba küldésüket. Kegyetlenkedéseiről számos vallomás maradt fenn.

Olvasták a Szombatot a fradisták?

A Szombat című zsidó folyóirat éppen most szombaton jelentett meg egy hosszabb írást a kádárista titkosszolgálatok és az MTK zsidó identitásának összefüggéseiről.

Ebből kiderül, hogy az MTK szurkolóit cionista elhajlás miatt, a tábor ellen szurkolókat (főleg a fradistákat) antiszemita jobbos elhajlás miatt figyelték meg.

1968. augusztus 4-én az akkori FTC-MTK után például ezt jegyezte fel III/III ügynöke: A meccs után több ferencvárosi játékos és vezető is szidta az MTK-t: „Basszátok meg a biboldó anyátokat”, "biboldók”, „metszett tökűek”, „mit akarunk mi, amikor ők vannak hatalmon”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.