Önkormányzati intésre mondtak le egy PICSA-koncertet Kiskunhalason

ZENE
2013 augusztus 09., 09:42

Az egyik legismertebb hazai punkzenekar, a HétköznaPI CSAlódások Kiskunhalason lépett volna fel szeptember 14-én, Facebook-ra kikerült bejegyzésük szerint viszont ez a koncert elmarad.

A poszt szerint a koncert tervezett helyszínének tulaját, a Freedom Music Club vezetőjét felhívták a polgármesteri hivatalból, és figyelmeztették, hogy

ha komolyan gondolod ezt az Orbán ellenes koncertet, akkor jól meg kell kapaszkodnod, mert egyesek ki fognak csinálni

A szervező üzenetéből, amit a zenekarnak írt, kiderül, ő nem is foglalkozik politikával, elsőre nem is tudta miről van szó, de amikor meglátta, hogy a PICSA-turné szlogenje a KapdbeViktour!, ezt már soknak találta és lemondta a zenekar fellépését.

Nem sikerült telefonon elérnünk a Freedom Music Club vezetőjét, de beszéltünk a klub egyik koncertszervezőjével, aki úgy tudja, hogy nem fenyegetést, hanem jó szándékú figyelmeztetést kapott a tulajdonos a polgármesteri hivatalból, ahol dolgoznak ismerősei, hogy nem járna jól, ha ez a koncert lemenne.

Kerestük a polgármesteri hivatalt is, de ott éppen 'igazgatási szünet' van, ezért nem tudtak illetékest kapcsolni.

A zenekar turnéjának maradt azért még bőven állomása, azokat itt találhatja meg.

Közben a zenekar biztos ami biztos alapon megváltoztatta a Zöld Pardonos koncertjük nevét:

picsa

Az 1990-ben alakított zenekarral nem először fordult elő ilyesmi, voltak már kitiltva egész megyékből, volt perük a kisgazdapárttal és Csurka is piszkálta őket eleget. (via Warum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.