És még mindig belpolitika ---> a Békemenettel tárgyalja a kormány a devizahitelesek ügyét

Tbg
Egyéb
2013 július 30., 13:42

Hiába rázta a kardot az utóbbi hetekben, hónapokban számos, a hitelkárosultak érdekeiért fellépő csoport, a kormány nem velük, hanem a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórummal (CÖF) ül le tárgyalni, közölte ma a gazdasági minisztérium.

 A békemenetesek képviselik a devizahitelesek jelentős részét.

- áll az NGM közleményében. Varga ma találkozott először a kormánybarát szervezettel.

A 2010 óta a kormányt nyíltan propagáló CÖF már 2009-ben, legalábbis közlemények szintjén fellépett egyébként a lakáscélú devizahitelek károsultjainak érdekében, de akkoriban még Bajnai Gordon volt a miniszterelnök, nem Orbán Viktor. Azóta a több száz ezer embert érintő kérdésben a leghangosabb szervezetek a kormánnyal nem feltétlenül szimpatizáló

Koppány csoport, Radikális Bankellenes Csoport, Otthonvédelmi Tanács és a Nem Adom a Házamat Mozgalom

lettek. Több alkalommal tartottak több száz fős tüntetést, július 5-én még Orbán Viktor házáig is eljutottak, ahol a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó beszélt velük.

Legutóbb múlt hét szerdán tüntettek Kossuth téren, ahol többek között az is elhangzott, hogy velük nem egyeztetett senki, és nem tartják jó dolognak, hogy a CÖF tetszeleg a devizahitelesek érdekeiért küzdő szervezet címében.

Az, hogy melyik csoport, hány hitelkárosultat képvisel a gyakorlatban, nem tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.