http://www.youtube.com/watch?v=m648v4s5sFc

Enberek! Másodfokú hőségriasztás van!

időjárás
2013 július 24., 05:40

Az országos tiszti főorvos 0 órától péntek éjfélig rendelte el. Erre azért volt szükség, mert az előrejelzések szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét.

Főleg a Dél-Dunántúlon, péntektől már máshol is 25 foknál nagyobb lesz a napi középhőmérséklet, a hét végén és a jövő hét elején pedig lesz, ahol 27-28 fok is lehet. Ma a legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb 27-34 fok lehet, pénteken pedig már 14-20 fok lesz a minimum, míg a maximum 30-35 fok. Hétfőn hajnalban ez a két adat még durvább lesz: 17-22 és 33-38 fok.

Érdemes sokat inni (fokozott folyadékbevitel!), 11 és 15 óra között árnyékban lenni, és napvédőket használni. A légkondi is segít. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.