Csehország: Tényleg csinálta Nagyovával

külföld
2013 július 14., 15:26

Petr Necas lemondott miniszterelnök szombaton végre beismerte, hogy tényleg viszonya volt kabinetfőnökével, a hivatali visszaélés miatt őrizetbe vett Jana Nagyovával. Ezzel a nagy cseh kormányválság regényes története végre új fordulatot vett. Nagyova a vád szerint Necas feleségére küldte kémkedni az állambiztonságot.

Közben szerdán Zeman elnök kinevezte Jiri Rusnokot miniszterelnöknek, aki szerinte szakértői kormányt vezet majd, viszont a parlament jobboldali többsége szerint ez valójában egy szocdem kormány. 30 napja van Rusnoknak, hogy a képviselők többségét maga mögé állítsa.

Ebből még jó hosszú kormányválság lehet, de Csehországban ez nem szokatlan. Szakértői, kisebbségi meg átmeneti kormányok évek óta váltják egymást, egy-egy csúnya korrupciós bukás után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.