Lefejezték a brazil játékvezetőt, aki megkéselt egy kiállított játékost

futball
2013 július 07., 08:31

Brutális fordulatot vett egy amatőr focimeccs Brazíliában, Pio XII városban. A játékvezető kiállított egy játékost, aki nem akarta elhagyni a pályát. Előbb veszekedni kezdett, majd verekedés lett a dologból. A bírónál volt egy kés, és használta is - olyan súlyosan megsebesítette a játékost, hogy meghalt, miközben kórházba szállították.

A feldühödött nézők megrohamozták a pályát, kövekkel dobálták a játékvezetőt, majd levágták a fejét és kitették a kezdőkörbe.

Az eset még június harmincadikán történt az elzárt, Brazília északkeleti részén lévő településen. Eddig egy ember ellen emeltek vádat, de a nyomozás még tart, és a rendőrség azt ígéri, meg fogják találni az elkövetőket.

via guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.