Megtaláltuk a kormányvédő Gipsz Jakabot

POLITIKA
2013 június 13., 10:53

Már hetek óta kering különböző blogokon az egyik kormányvédő civil szervezet, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület egyik bírósági papírja. A 2011-es közhasznúsági beszámoló most a VG-n jelent meg, azzal együtt, hogy a kormánybarát nőcik mennyi sok pénzt nyertek a civil szervezeteket támogató Nemzeti Együttműködési Alapból. Az, hogy nagyon sokat nyertek, és hogy a a Nők a Magyar Nemzetért egy elég vicces szervezet, az tény.

Az viszont, hogy a közhasznúsági jelentésükben Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák szerepel, csak sima hanyagság, és nem mutyi, vagy valami gonosz összeesküvés.

Arról van szó ugyanis, hogy az uniós pályázatok kezelését segítő állami ESZA oldalán a civil szerveztek számára letölthető egy közhasznúsági jelentés minta, és ezek a nevek abban a mintában szerepelnek. A magyar nemzeti nők pedig csak nem írták át a vonatkozó, költségtérítésekről szóló részt, mert senkinek sem adtak költségtérítést, és nem az van, hogy Gipsz Jakab álnéven szivattyúzzák ki a milliárdokat a rendszerből.

UPDATE:

Az Egyesület elnöke, Pethő Annamária a hvg.hu-nak azt találta mondani, hogy

Manipuláció történt, vélelmezhetőleg utólag írhatták át [a jelentést]

ami nyilván hülyeség, és jól mutatja, hogy a saját közhasznúsági jelentésükről sincs fogalma.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.