Kerényi ötlete volt, hogy legyen közterület elnevezve Tormay Cécileről

POLITIKA
2013 június 13., 21:10

Nem túl meglepő hír az MTI-ben: Kerényi Imre javasolta Tarlós István főpolgármesternek, hogy nevezzenek el közterületet Tormay Cécile írónőről.

A miniszterelnöki megbízott nem kapott utasítást erre senkitől, és nem is beszélte meg a javaslatát senkivel. Tarlós a nap folyamán már próbált hárítani, hogy a kezdeményezés mögött egy általa megnevezni nem kívánt színházi rendező áll, estére pedig Kerényi fel is vállalta a szerepet. Kerényi azzal indokolta javaslatát, hogy Tormay fontos magyar írónő, akit Nobel-díjra is jelöltek.

Kerényi arról is beszélt az MTI-nek, hogy ő nem fedezte fel Tormay műveiben az antiszemitizmus nyomait, a politikai és a művészi tevékenységet pedig el kell választani egymástól. Kerényi arról is beszélt, hogy nem hajlandó Zelk Zoltánt kiirtani a magyar irodalomból, mert "Rákosival puszilkodott", és Gorkijt se veti ki a könyvtárából, mert "Sztálin talpnyalója volt", miként Nyirő Józsefet sem, mert "Szálasinál bohóckodott". (MTI)

Tormay Cécileről amúgy még mindig az a legjobb történet, hogy miért kapott egy péniszével játszó majomfigurát ajándékba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.