Ellepték a rendőrök Alsóörsöt

fesztivál
2013 május 28., 10:56
photo_camera REUTERS/Carlos Barria

Illetve az utat Alsóörs és Balatonfüred között. Mindezt a Harley-találkozó miatt. "Hétfőn jöttek le, pont Siófokra mentünk. Kábé húsz kisbusszal és kétszer annyi autóval jöttek a rendőrök" - írja balatoni forrásunk, aki szerint a motorosok minden környékbeli szállást lefoglaltak, de még a várható károkat is előre kifizették.

Harley-találkozóból több is lesz a nyáron, például június 5-7 között is, szintén Alsóörsön. De most nem emiatt aggódnak, hanem a május 30-június 2 között az alsóörsi kempingbe szervezett Hells Angels motoros világtalálkozó miatt. Ez a szokásos nyári Harley-találkozókkal - ilyen még a július 20-22-i Balaton Bike Weekend is Szemesen -, a mostani zártkörű és már-már titkos.

És mert most tényleg a Hell's Angels chapterei találkoznak, ez felkeltette a bűnüldöző szervek érdeklődését is. A Hell's Angels magyarországon inkább gazdag emberek karitatív egyesületeként ismert, de a hatvanas-hetvenes évek Amerikájában tényleg komolyan benne voltak a szervezett bűnözésben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.