Reklámadón gondolkoznak Orbánék

Tbg
eu
2013 május 22., 18:30
photo_camera (Fotó: Burger Barna, MTI/Miniszterelnok.hu)

"Ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené" - mondta a miniszterelnük Brüsszelben az EU-csúcs után tartott sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök szerint elképzelhető, hogy két héttel ezelőtt Varga Mihály által bejelentett zárolási csomag nem lesz elegendő indok az Európai Bizottság számára, hogy Magyaország kikerüljön a jelentős uniós források elvesztésével járó túlzott deficiteljárás alól.

A miniszterelnök szerint a költségvetés 0,3 százalékát jelentő 90 milliárd forintos kiadáscsökkentés mellett két további lépésre kényszerülhet a kormány. Egyike ezeknek, hogy az "állami vagyon terhére" oldják meg az egyszeri kiadással járó beruházások befejezését (ez valószínűleg a stadionépítéseket és a Kossuth tér átépítését is érinti). A harmadik lépés pedig az adók emelése volna. Orbán szerint a kormányban még vita van a két további lépésről, de ő személy szerint meglépné azokat.

Orbán a rezsicsökkentés 2.0-ról is beszélt: "Állami eszközökkel csökkenteni fogjuk a vállalkozások által használt energia árát is." Szerinte, amíg nincsen teljesen liberalizálva az Unióban az energiapiac, addig hatósági eszközökkel kell beavatkozni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.