A német külügyminiszternek nem tetszett Orbán tankos megjegyzése

POLITIKA
2013 május 20., 11:31

Guido Westerwelle Belgrádban bírálta Orbán Viktor múlt heti nyilatkozatát. Miután a múlt héten Angela Merkel békülékenyebb hangot ütött meg, és arról beszélt, hogy Magyarországgal kapcsolatos vitákat az unión belül kell rendezni, és "nem kell rögtön a lovasságot küldeni", a magyar miniszterelnök pár nappal később nem túl elegánsan azzal válaszolt, hogy "a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be".

Erről a nyilatkozatról mondta azt Westerwelle, hogy "ez sajnálatos kisiklás, amelyet mi egyértelműen visszautasítunk". Orbán pénteki mondataival a német lapok is bőven foglalkoztak, a Spiegel Online az Orbán náci módszerekkel vádolja Merkelt címmel foglalta össze a történetet. A Focus Online pedig értetlenkedett, hiszen Merkel éppen a korábbi német nyilatkozatokhoz képest visszafogottabban nyilatkozott a magyar helyzetről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.