Kövesse figyelemmel Schmitt Pál becsületének alakulását

politika
2013 május 16., 11:00

Egy nappal azután, hogy lezárult a Semmelweiss Egyetem vizsgálata Schmitt Pál doktorijáról, ami ismét megállapította, hogy nem felelt meg a követelményeknek, Schmitt közleményt adott ki.

“A Semmelweis Egyetem rektorához 2012. április 12-n benyújtott felülvizsgálati kérelmemre, valamint a Fővárosi Törvényszék korábbi határozata alapján felállított Jogorvoslati Bizottság által hozott jogerős, a Szenátus korábbi döntését felülíró határozat velem szemben etikai vétséget nem állapított meg; éppen ellenkezőleg: a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta”

“Ezen határozat alapján a becsületem helyre állt, a felülvizsgálati kérelmem eredményre vezetett. A határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról az alábbi nyilatkozattal lemondjak.”

Infografikán ábrázoljuk a volt köztársasági elnök becsületének alakulását saját bevallása alapján. Kattintson az évszámokra, hogy megtudja, éppen kinél volt a becsület a dolgozat megírásakor, az ügy kirobbanásakor és most.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.