Mikor száll szembe Lázár miniszterelnök a mexikói drogmaffiával?

POLITIKA
2013 május 09., 08:18

"Ha rajtam múlna, holnap reggel betiltanám." Mármint nem a trükközést a dohánypályázatokkal, hanem a dohányzás egészét. És Lázár János interjújában a Heti Válaszban ez még csak a kezdet. A Lázár-interjúk szinte kivétel nélkül ünnepei a magyar politikai életnek. Csányi Sándor lepolipozásától kezdve Sólyom Lászlón sértegetésén keresztül, Gyurcsány Ferenc váratlan dicséretéig szinte mindig húz valami váratlant.

A Heti Válasz most azért ment hozzá, hogy a trafikpályázatokról kérdezze, de persze már megint sokkal többet kaptak. Ebben a témában az elején felteszi a szokásos langyos "rengeteg vesztes van, természetes, hogy ők sértve érzik magukat"-lemezt, de rögtön utána rákapcsol.

Szerinte ha a sajtó 400 gyanús ügyet talált, az azt jelenti, hogy a pályázatok 90 százalékával nem volt probléma. Vagyis, ezt ugyan már nem mondta ki, de ezek szerint 10 százalék lopás belefér, ami egyébként a magyar viszonyok ismeretében egyáltalán nem irreális, de államtitkárok ritkán mondják ki.

És a legnagyobb ívre csak ezután fordul rá. Szerinte a trafikügy kirobbantása mögött a Phlip Morris áll, ami a magyar piac 35-40 százalékát uralja, és az új szabályozás súlyosan sérti az érdekeiket. Miután Brüsszelben sikertelenül lobbiztak, Lázár szerint százmilliós kampányba kezdtek.

Ez már igen! Bajnai Gordonnak bárki neki mer menni, de a dohányiparba beleszállni! Az már G. Fodor Gábor-i értelemben vett Férfit kíván. Ha eddig nem lett volna elég érv a kezünkben baráti beszélgetések során a Lázár-kormány szükségességére 2022-től, máris itt van egy mindent ütő - ő lehetne az első magyar miniszterelnök, aki az olaj-, sőt a fegyveriparba is belerúgna, aztán kihívná párbajozni a Los Zetas fejlevágó különítményét Hódmezővásárhely főterén.

További megállapítások:

  • "Az irigységnek Magyarországon komoly hagyománya vannak, akárcsak az ostobaságnak" (még mindig a trafikügyről)
  • "Az irigység mellé ez esetben felzárkózott az ostobaság is" (arról, hogy a közérdekű adatokról szóló törvénymódosításnak köze lehet a trafikügyhöz)
  • A kistelepüléseken mobil árusoktól lehet majd cigarettát venni
  • Amit Hadházy Ákos elmondott arról, hogyan zajlott a trafikelosztás Szekszárdon, az tényleg úgy történt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.